25

EYL

2011

AndroIMU, AndroQuad

Yazan: Barış Samancı
Kategoriler:Donanım, Android

androIMU, androQuad

Quadrotor uçuran android :) Resimden de tahmin edebileceğiniz üzere yazmış olduğum uygulama ile android cihazlardan quadrotoru uçurmak, telemetri verilerini izlemek mümkün. İletişim mesafesi şimdilik çok fazla olmasada sistemin faydalı gördüğüm iki noktası var. Birincisi pahalı telemetri cihazları kullanmak, taşımak yerine cebinizden telefonunuzu çıkartmanız yeterli. Arazideyken kalan pil miktarını, sensörlerin iyi çalışıp çalışmadığını, kuzey güney yönünü, deniz seviyesinden yüksekliği gibi bilgileri görmeniz yanınızda ekstradan birşey taşımadan mümkün. İkinci özelliği ise uçurmak için kumandaya ihtiyacınız olmaması ve cebinde telefonu olan herkesin küçük bir uygulama sayesinde araca bağlanıp uçurabilmesi. Üstelik uçurması çok keyifli ve çok basit, pilotun yapması gereken tek şey elindeki cep telefonunu aracın gitmesini istediği yöne doğru eğmek :)

Ayrıca bu sistem sayesinde bir çok kişinin aynı aracı kontrol edebilmesinin yanında bir kişi birden fazla aracıda kontrol edebilir. Tabi şuan elimde bir tane olduğu için böyle bir şeyi deniyemiyoruz. Uygulamanın kullanımı çok basit ve ekran görüntüleri aşağıdaki gibi. Bilgisayardaki telemetry ekranına benzer bir arayüz oluşturdum.


AndroQuad, Android Quadrotor Application

AndroQuad, Android Quadrotor Application
 

Aşağıda ise uygulama videolarını görebilirsiniz. Aracı test için geçtiğimiz günlerde cep telefonu ile başarıyla uçurup indirsemde şu sıralar havalar baya kötü ve yağmurlu olduğu için uçuş videosu çekemedim. İlerleyen günlerde havalar düzelirse açık havada cep telefonu ile uçuş videosunu da bu yazı altına eklerim. Düzelmesse de iç mekanda bir video çekip eklemeye çalışacağım. Şimdilik bu kadar, çalışmalar devam etmekte. Başka çalışmalarda görüşmek üzere :)



 

Yorumlar
26 Eyl 2011 Pazartesi, 11:51 tarihinde yazmış.

Çok hoş bir uygulama olmuş. Benim yapmak isteyipde zaman ayıramadığım bir projeydi. Her iki uygulamanında bu kadar entegre çalıştığını görmek gerçekten heyecan verici. Sorunsuz bir şekilde uçtuğunu görebilmek çok daha ilginç olabilir. Tebrikler!

Nihat Bektaş
26 Eyl 2011 Pazartesi, 13:28 tarihinde yazmış.

Barış bey, ülkemizde sizin gibi mühendislerin varlığından dolayı çok şanslıyız. Sitenizi uzun zamandan beri takip ediyorum. Paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür çalışmalarınızdan dolayı tebrik ederim. Yolunuz açık olsun.

26 Eyl 2011 Pazartesi, 13:43 tarihinde yazmış.

Yorumlarınız için teşekkürler.

07 Eki 2011 Cuma, 09:41 tarihinde yazmış.

Abi tebrik ediyorum.çok iyi bi çalışma olmuş..senin sayende arm kullanmayı öğrendim ben..bide ethernet haberleşmesini öğrenebilsem harika olucak..çalışmalarınızın devamını diliyorum..

Ali
17 Ara 2011 Cumartesi, 22:44 tarihinde yazmış.

Barış Bey merhabalar, android ile yaptığınız uygulamanın kodlaması hakkında bilgiler verebilirmisiniz.Bu konu hakkında hangi siteler işimize yarar. Bu bilgiler benim gibi öğrenci arkadaşların çok işine yarayacaktır.İyi çalışmalar.

18 Ara 2011 Pazar, 14:36 tarihinde yazmış.

Merhaba Ali, kod kısmı burda anlatabileceğim kadar basit ve kısa bir konu değil. Takip ettiğim belirli bir site yok. Neler yapabilirim diye hayal kuruyorum ardından developer.android.com sitesinden ilgili APIler ve kullanım örneklerini inceleyip kodumu yazıyorum. Takıldığım noktalarda google'dan başkaları bu konu üzerinde neler yapmış diye araştırıyorum. İyi çalışmalar.

18 Oca 2013 Cuma, 09:44 tarihinde yazmış.

Barış bey çalışmalarınızda başarılar dilerim

ali
28 Tem 2013 Pazar, 01:35 tarihinde yazmış.

başarılar dilerim güzel çalışama.

Adınız *:
e-Mail Adresiniz *:  ??
Web Siteniz:
Yorumunuz *:
Kalan karakter sayısı: 500
 
 

Tasarım ve Programlama Barış SAMANCI
Her hakkı saklıdır.
barissamanci.net  ©  2010-2024